Èxit i molt d’interès al debat ‘El ferrocarril que no volem per a l’àrea de Tarragona’, celebrat amb la plataforma ciutadana Dignitat a les Vies, a la sala d’actes del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) de Tarragona amb els caps de llista i membres a les properes eleccions catalanes al Parlament. La sala del COAC va quedar plena d’assistents i mitjans de comunicació que van cobrir l’acte.  Els representants polítics que van particiapr al debat van ser: Sra. Raquel Sans cap de llista d’ERC, Sr. Alberto Bondesio nº2 llista PSC, Sra. Mònica Sales cap de llista de Junts+, Sr. Sergi Saladié cap de llista de la CUP, Sr. Mario Téllez nº2 llista de Comuns Sumar i Sr. David Chatelain membre de la llista del PP.
Es va trobar el consens de totes les forces per lluitar a Madrid per tal que el Corredor Mediterrani, en el seu traçat definitiu, i les seves mercaderies no passi per la via de la costa, per la mateixa dels passatgers i amb els perjudicis que causarà als ciutadans, l’entorn natural, turístic i històric. Per a la solució provisional, no hi va haver acord, tot i que diversos partits es van mostrar partidaris d’utilitzar la via del AVE com alternativa mentre es construeix la via definitiva per al Corredor.
Pel que fa a les properes obres del túnel de Roda de Berà, el PSC va assegurar que no encara no hi ha data i, cada partit va fer la seva proposta sobre com es mouran els passatgers mentre durin aquestes obres, si cal fer tarifa ajustada per a l’AVE i busos per les connexions amb les estacions de la costa. En general es va destacar la poca planificació i el caos que pot esdevenir si no es gestiona bé el trànsit de passatgers mentre durin les obres del Corredor al seu pas per la Costa Daurada nord.
Video del Debat, aquí.