Exitós dia avui per a la Plataforma Mercaderies per l’Interior i tots els ciutadans de les poblacions afectades pel tercer fil del Corredor Mediterrani!

600 persones, segons la Guàrdia Urbana, veïns i veïnes de Tarragona, Torredembarra, Altafulla, Rosa de Berà, Creixell, El Vendrell, Vila-seca i Reus, s’han aplegat avui al Balcó del Mediterrani i a la Plaça de la Font per reclamar a les autoritats competents que vetllin per la salut i la vida dels nostres conciutadans, per la protecció del nostre entorn i que no deixin que passi el Corredor per la via de la costa.

Un tercer fil del Corredor Mediterrani per la via de la costa, que a més provocarà un coll d’ampolla que col·lapsarà la circulació de passatgers de la Costa Daurada nord. També hem reclamat una resposta immediata del traçat definitiu del Corredor Mediterrani, en una via segregada per a mercaderies i fora de les poblacions, ja fa més d’un any que estem esperant la resposta del Ministeri de Transports.

La marxa ha començat primer amb una concentració al Balcó del Mediterrani de Tarragona, a les 12.00h. amb Vanessa Climent Roselló, tarragonina i membre de la Plataforma, que ha llegit un manifest reclamant una resposta immediata del traçat definitiu del Corredor Mediterrani, en una via segregada per a mercaderies i fora de les poblacions. També hem donat la veu també a plataforma ‘Dignitat a les vies’, precisament després de conèixer ahir, la data en què s’iniciaran les obres de la instal·lació del tercer fil al territori.  

A continuació, els membres de la Plataforma han encapçalat la marxa i s’ha iniciat el camí cap a l’Ajuntament,  acompanyats per  ‘Diables Foc i Gresca’, colla de diables dels Barris de Ponent de Tarragona, amb xiulets, i moltes pancartes i lones reivindicatives.

Una vegada a l’Ajuntament, tot i que estava previst que ens rebés l’Alcalde de Tarragona, ens ha atés Nacho Garcia, Conseller d’Urbanisme i altres representants dels grups municipals del consistori. Li hem donat el manifest, a la vegada que se li ha expressat que després de 6 anys lluitant per aquesta causa, la Plataforma va néixer al 2018, esperem que ara ajudin tots ells en aquesta causa.

Per a José Enrique Vázquez, membre i portaveu avui de la Plataforma, ha estat “un bon dia perquè hem fet sortir al carrer a la gent en una festa reivindicativa i hem aconseguit el que buscàvem, que la gent conegui l’actual situació a la via de la costa i que si no hi posem remei, amb l’arribada del Corredor Mediterrani i el tercer fil, els propers anys en patirem tots les conseqüències”.