Arrel del descarrilament d’un tren de mercaderies perilloses a principis de febrer a la ciutat d’East Palestine, a Ohio (EEUU), des de la Plataforma de Mercaderies per l’Interior volem:

-. Recordar als nostres representants polítics, institucions i al conjunt de la població del Camp de Tarragona i de la Costa Daurada del possible perill que tenim, cada dia, al nostre territori.

-. Reclamar que s’articuli una solució provisional d’urgència a la circulació dels trens de mercaderies que passi per l’interior utilitzant les vies existents, mentre es construeix el Corredor Mediterrani definitiu per l’interior i fora dels nuclis poblats.

-. Sabem que per complir l’objectiu europeu de transport ferroviari per mercaderies, cal la multiplicació del trànsit d’aquests combois. La Taula Estratègica del Corredor Mediterrani preveia que al 2030 el transport d’aquest tipus s’incrementarà notablement amb combois de 750m de llarg.

-. Ressaltar que el transport de mercaderies perilloses per ferrocarril pel centre dels nostres municipis posa en més risc a la població, quan el transport per carretera està ben estructurat per circumval·lacions (prohibició́ de camions d’aquestes mercaderies pels centres urbans) per tal que això no succeeixi.

-. Si bé, l’accident d’Ohio no ha registrat morts ni ferits immediats, se l’ha considerat segons diverses fonts, com una catàstrofe ambiental i de màxima gravetat, atesa la toxicitat química de la fuita. Aquest accident ens ha de fer obrir els ulls a la nostra realitat, tot pot passar.

Per tot això, insistim a les nostres autoritats municipals, Generalitat, Ministeri de Transports i a les entitats del territori que el Corredor Mediterrani (tercer carril) no passi per la costa tarragonina, establint una solució provisional mentre es construeix la via definitiva, ja que el perill és ara molt important i ho serà més quan el transport ferroviari es vagi incrementant de manera important.