La plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ segueix en contacte amb totes les institucions competents envers el futur Corredor Mediterrani —no només a Catalunya i Espanya, sinó també a escala europea—, amb la convicció que les seves reivindicacions no són ni més ni menys que preservar els drets més elementals de la ciutadania de Tarragona i els municipis costaners del voltant.

“La valoració que fem d’aquestes trobades és més que positiva”, ha resumit el portaveu de la plataforma, Eugeni Sedano. “Notem molta sorpresa envers el cas concret de Tarragona cada vegada que els hi expliquem”, explica Sedano, “i un gran interès en què els exposem amb detall tots els greuges que s’estan ignorant a consciència al nostre territori”.

En aquest sentit, cal destacar una reunió rellevant, la setmana passada, amb diversos responsables de la Direcció General de Mobilitat i Transports (DG MOVE) de la Comissió Europea, on la plataforma va deixar constància del seriós impacte que patirà la Costa Daurada amb la multiplicació anunciada dels trens carregats de mercaderies per la vida actual, en especial en els àmbits de la seguretat ciutadana, els efectes sobre el patrimoni (en el cas de l’Amfiteatre romà), el seu potencial turístic o en contra de la protecció mediambiental de la zona.

Eugeni Sedano parla de “bona sintonia i ganes d’escoltar” arran de la trobada telemàtica amb els responsables de la DG MOVE. “Hem coincidit en què el Corredor Mediterrani no es pot permetre actuar d’esquena a la ciutadania”, ha sintetitzat el portaveu. Les dues parts s’han emplaçat a mantenir les converses de cara al futur.

D’aquesta manera, la plataforma dona continuïtat al camí que va iniciar mesos enrere, quan va decidir elevar la queixa sobre el nus ferroviari de Tarragona a les més altes instàncies possibles. Malgrat la satisfacció moderada amb els primers progressos, ‘Mercaderies per l’Interior’ té molt clar que encara resta molt recorregut per davant en aquesta direcció.

La plataforma segueix convençuda que és urgent i imprescindible convertir en realitat la reivindicada línia ferroviària per l’interior de la Costa Daurada, com a única garantia d’allunyar definitivament els combois de mercaderies dels nuclis de població del territori.