El Defensor del Pueblo obre diversos expedients informatius per abordar la problemàtica del pas de mercaderies ferroviàries per zones urbanes de Tarragona. Aquesta és la resposta de Francisco Fernández Marugán a la petició que li han traslladat aquest dimarts 11 de maig diversos representants de la plataforma Mercaderies per l’Interior en una reunió presencial celebrada a Madrid.

L’entitat valora molt positivament la trobada, perquè el Defensor del Pueblo s’ha compromès a estudiar a fons el tema en totes les seves vessants: patrimoni, natura, sorolls, vibracions, salut i seguretat de les persones…El primer pas que farà la institució és sol·licitar informes al Ministeri de Transports i ADIF, responsables de la xarxa ferroviària on s’està construint el tercer carril que farà augmentar el pas de combois amb mercaderies, algunes de les quals estan qualificades de perilloses.

La plataforma lliura a Fernández Marugán un informe detallat i el manifest signat pels alcaldes del Tarragonès i el Baix Penedès

Fernández Marugán, acompanyat de dos dels seus estrets col·laboradors, ha rebut un informe detallat de més de 30 pàgines elaborat per la plataforma tarragonina, i el manifest que aquest dilluns van fer públic els alcaldes de Tarragona, Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Barà i El Vendrell.

El portaveu de la plataforma, Eugeni Sedano, creu que el Defensor del Pueblo “s’ha mostrat molt receptiu” amb el problema plantejat i ha valorat “molt positivament” el to de la trobada. Segons Sedano, un dels aspectes que més ha impactat a Fernández Marugán és el fet que les mercaderies circulin a pocs metres de l’Amfiteatre, un monument Patrimoni Mundial.

L’entitat s’ha compromès a seguir enviant més informes mentre el Defensor tramita els diversos expedients oberts.