La plataforma Mercaderies per l’Interior considera que el problema del pas de mercaderies ferroviàries per la ciutat de Tarragona i altres localitats de la costa no queda resolt amb la licitació de l’estudi de viabilitat per trobar alternatives anunciat aquest dimecres pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

L’entitat considera “inacceptable” els terminis plantejats pel subdelegat del govern de l’Estat quan parla de dos anys per elaborar aquest primer estudi informatiu i d’un mínim de deu anys per executar les obres. Recorda que en el futur més immediat s’incrementarà el pas de combois amb mercaderies al costat de zones residencials, equipaments turístics i l’Amfiteatre romà, monument Patrimoni Mundial, amb tots els riscos que això suposa per a la població i el territori.

“No podem caure en un fals optimisme. Seguim treballant en diversos fronts”

“No caurem en el parany de pensar que la licitació de l’informe soluciona el problema i que no hem de fer res durant els pròxims dos anys”, afirma Eugeni Sedano, portaveu de la plataforma. L’entitat continua treballant en diversos fronts que concretarà en les pròximes setmanes –“anem a totes”– perquè creu que les institucions i la majoria de la ciutadania no és prou conscient de la gravetat dels riscos que comporta el pas de trens de mercaderies per nuclis urbans.

Mercaderies per l’Interior no vol caure en un “fals optimisme” a partir de l’anunci ministerial –que reconeix la “problemàtica” de l’increment del tràfic de mercaderies a la línia de la costa- i té previst sol·licitar de manera immediata una reunió amb la nova titular del ministeri, Raquel Sánchez, per plantejar-li les seves reivindicacions i aportar informes tècnics i jurídics molt detallats.