Èxit, aquest dilluns 26 de juny, de la conferència organitzada per la Plataforma Mercaderies per l’Interior i el Port de Tarragona, “El Corredor del Mediterrani al seu pas per Tarragona” a càrrec del President de FERRMED, Joan Amorós. El públic assistent, més de 90 persones entre veïns i autoritats, va poder escoltar els resultats inicials de l’impressionant informe que ha realitzat aquest lobby empresarial europeu sobre l’optimització del trànsit de mercaderies a la xarxa europea.

Destaca d’aquest, la situació crítica  a Catalunya i la impossibilitat de complir els acords de la Unió Europea per baixar CO2 i pal·liar canvi climàtic. En concret, Amorós va explicar la no planificació que hi ha en l’actual creació del Corredor del Mediterrani i amb la xarxa ferroviària espanyola i el coll d’ampolla que suposa la línia al seu pas per Martorell-Castellbisbal, Sant Vicenç de Calders i fins arribar a Tarragona.

També va destacar que només per la xarxa de rodalies a Catalunya, fan falta 30.000M€ per solucionar les mancances actuals i futures a curt termini. En definitiva, va remarcar la manca d’inversions des de fa temps la qual cosa fa que tot l’entramat ferroviari, per passatgers i mercaderies, estigui al límit.

En el torn de preguntes, es va insistir en la solució provisional que ha proposat la Plataforma, durant les hores nocturnes a les vies de l’alta velocitat. Per la Plataforma, el territori no pot esperar 10 o 15 anys per a que estigui construïda la solució definitiva. És important que l’important  volum de mercaderies que suposarà el Corredor circuli fora de la ciutat de Tarragona i dels nuclis poblats i es derivi per corredors interiors, sempre fora de les poblacions.

FERRMED té com a objectiu principal la impulsió d’un gran eix ferroviari de mercaderies que ha d’unir el sud i amb el nord d’Europa. Joan Amorós és President de la Fundació OccitanoCatalana, membre de la Junta de Representants de l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya, Ex Conseller del Port de Barcelona i Exconseller Delegat de Nissan Distribution Service Barcelona, S.A.. Amorós és Creu de Sant Jordi per la Generalitat de Catalunya, té una Medalla al Reconeixement Empresarial atorgat per PIMEC al 2011 i un  Premi a la seva Trajectòria Professional, del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.