Divendres 26 de gener, la Plataforma Mercaderies per l’Interior va celebrar un acte de presentació a l’Ajuntament d’Altafulla, per denunciar la previsió del traçat actual del Corredor Mediterraneo per la via de la costa. La xerrada la va presentar la Regidora de Salut i 1era Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament d’Altafulla, Sra. Eva Martínez. Agraïm el seu suport i l’assistència de tots els veïns i veïnes que hi van assistir i que van mostrar la seva preocupació per les vibracions, sorolls i col·lapse que ocasionarà el Corredor amb el tercer fil a la costa.

El dilluns 15 de gener es va iniciar una nova fase d’actuació del Corredor Mediterrani, començant a implantar el tercer carril entre Sant Vicenç de Calders i Vilafranca del Penedès per adaptar la via a l’ample de via internacional. En concret a les estacions d’El Vendrell, l’Arboç i els Monjos.Unes mercaderies que aniran amb trens de gran llargària (750m) i de gran tonatge (22,50 tones per eix), quan haurien de viatjar de polígon o de ports a destí directe, sense entrecreuar-se amb línies de passatgers. És a dir, si es continua col·locant el tercer fil a la línia de la costa, la proposta que de moment té sobre la taula el Ministeri, passant des d’El Vendrell, Roda de Berà, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Tarragona, Reus i Vila-seca, entrarà en col·lapse la circulació ferroviària al nostre territori: serà una mateixa via per a passatgers de rodalies, de mitja distància i per a mercaderies d’ample ibèric i les mercaderies del Corredor.

Reiterem la nostra defensa amb el transport ferroviari per la seva efectivitat, eficiència i sostenibilitat, i és per això cal una via segregada en aquest tram per al Corredor.

Recordem que el trajecte actual que passa per la costa i per diferents municipis de la Costa Daurada nord, transcorre per davant de platges, habitatges, escoles, càmpings, hotels, negocis, natura protegida i patrimoni cultural i històric com l’amfiteatre romà de Tarragona. El pas del Corredor per la costa, comporta vibracions i sorolls i, un 20 o 25% d’aquestes mercaderies són perilloses, més risc per la vida si passa per aquestes àrees poblades.

I no som nosaltres només qui ho manifestem, Ajuntaments del territori han demostrat com mai una posició de consens total en els seus plens: Ajuntaments de Tarragona, d’Altafulla, de Vila-seca, de Reus i d’El Vendrell han aprovat el manifest de la Plataforma Mercaderies per l’Interior.