Seguint amb els actes de presentació de la Plataforma Mercaderies per l’Interior per tal de fer difusió dels greuges que causarà el Corredor Mediterrani per la via de la costa, hem organitzat, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Sinibald de Mas, una presentació el18 d’abril, a les 19.00h a Cal Maiam de Torredembarra. En aquesta presentació vam comptar amb la presència de l’Alcalde de Torredembarra, Il·lm. Sr. Eduard Rovira, així com de nombrosos regidors de l’Ajuntament i membres de l’oposició. L’Alcalde del municipi va fer una breu presentació i va mostrar el seu suport, novament, a l’entitat ciutadana.

La sala de Cal Maiam era plena de gom a gom i els veïns va poder fer preguntes i mostrar la seva preocupació per l’arribada del Corredor per la via de la costa.

La necessitat i importància econòmica i logística del Corredor Mediterrani és innegable, però l’actual planificació del traçat per la costa mitjançant el tercer carril és una font de perills i perjudicis per la ciutadania, pels efectes indesitjables de salut, socials i econòmics que la fan insostenible i irresponsable.

La circulació de mercaderies del Corredor per l’actual línia ferroviària de la costa amb la multiplicació del trànsit previst, també tindrà un impacte molt negatiu sobre la circulació de passatgers de rodalies i de mig i llarg recorregut, deteriorant la interconnexió eficient i sostenible dels nuclis urbans de la costa amb d’altres poblacions, impedint el creixement, desenvolupament, sostenibilitat, qualitat i rapidesa del trànsit de persones allà on es concentra la població.