Un total de 1.384 persones ja s’han adherit formalment al manifest de la plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’, després d’una forta accelerada durant el mes d’octubre. La bona rebuda ciutadana va en sintonia amb un dels objectius centrals del col·lectiu, que és donar a conèixer una de les grans problemàtiques que amenacen el present i el futur de Tarragona i la Costa Daurada.

El portaveu de ‘Mercaderies per l’Interior’, Eugeni Sedano, ha fet una valoració molt positiva de la nova dada d’adherits al clam. “Per a nosaltres, és urgent que la ciutadania de casa nostra estigui ben informada dels riscos als quals ens estem exposant”, raona, “perquè un dels grans frens que fins ara hem constatat és una desconeixença alarmant de la problemàtica ferroviària del Corredor”. Per a Sedano, la fase de difusió i foment de la consciència ciutadana amb la causa que defensa la plataforma és “una prioritat absoluta”.

La plataforma, però, no s’acontenta amb els bons indicis i està convençuda que “hem de ser molts més i fer molt més” per convertir en inevitable el desviament dels trens de mercaderies a una línia ferroviària alternativa i allunyada dels nuclis de població.

En aquest sentit, ‘Mercaderies per l’Interior’ ha iniciat durant l’octubre una sèrie d’accions presencials al carrer per informar als ciutadans de la causa que defensa; una tasca que s’incrementarà en les pròximes setmanes i de la qual s’anirà avisant públicament a través de les xarxes socials de la plataforma. El pròxim estand informatiu es col·locarà el pròxim diumenge 14 a l’entrada del Nou Estadi, coincidint amb el pròxim partit com a local del Nàstic de Tarragona a les 17 hores. Qualsevol persona interessada podrà rebre la informació que demani de forma presencial i directa.

“Celebrem que les nostres reclamacions són cada vegada més escoltades i més compartides per molts veïns i veïnes”, ha afegit Eugeni Sedano, qui atribueix la bona rebuda al fet que “molts dels qui ara estan signant al nostre manifest ni tan sols imaginaven la gravetat del problema” ferroviari que planeja sobre el Camp de Tarragona. “És importantíssim que la ciutadania entengui i comparteixi que som davant una emergència!”, ha afegit.

La plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ està profundament preocupada per l’increment dels trens de mercaderies (moltes d’elles perilloses) que comportarà l’entrada en funcionament del Corredor Mediterrani i defensa la necessitat d’habilitar una línia ferroviària alternativa per on fer circular aquests combois. Un nou traçat necessàriament allunyat de la línia ferroviària actual, que, com sabem, travessa els nuclis poblats de la costa. La proposta de la plataforma és clara: destinar la línia actual, costanera, als trens de viatgers i desviar els trens de mercaderies per aquesta nova línia alternativa i allunyada de les persones. Mantenim que la màxima seguretat i benestar per a la ciutadania de la Costa Daurada són uns principis innegociables.