Dimarts 7 de març a la tarda, la ‘Plataforma Mercaderies per l’Interior’ ha tingut una nova trobada amb el candidat de Junts per l’Alcaldia de Tarragona, Jordi Sendra, per tal d’explicar la situació actual del tercer carril i els perjudicis que aquest comportaria al seu traçat per la costa tarragonina: per a la vida, per a la salut, per al patrimoni històric i pel medi natural. Eugeni Sedano, portaveu de l’entitat ciutadana, acompanyat de Ramon Juanola, membre de l’entitat i enginyer de camins, li han exposat les tres propostes del Ministeri de Transports per un itinerari per l’interior i l’alternativa que ha dissenyat la Plataforma que també passa per l’interior i, a diferència de les propostes del Ministeri, aniria per fora dels nuclis poblats del territori.

El traçat dissenyat per la Plataforma no passa per cap zona poblada, ni tampoc pel Complex petroquímic nord, el circumval·la per la seva part sud, tal com demana l’AEQT. Segueix el traçat del bypass de Reus, solució demandada per l’Ajuntament de Reus i recollida en el seu POUM. Passa per l’estació de classificació de Constantí, instal·lació molt utilitzada per la indústria química. El traçat va paral·lel a la LAV des de l’estació del Camp de Tarragona fins a la Pobla de Montornès, on l’abandona i agafa el traçat de la AP-7. D’aquesta manera, s’aconsegueix evitar tots els nuclis urbans i zones urbanitzades.

Durant la reunió, el candidat de Junts, Jordi Sendra, ha mostrat el seu suport total a l’alternativa de la plataforma hi hagut una coincidència plena en buscar una altra solució alternativa a les  proposades pel Govern i que esdevingui una solució definitiva per tal que les mercaderies no passin per cap dels nuclis poblats ni corredors verds, “el que no volem per Tarragona, tampoc ho volem pels altres municipis veïns del litoral tarragoní” va remarcar Sendra.