La plataforma Mercaderies per l’Interior s’ha reunit aquest dijous amb el subdelegat del govern central a Tarragona, Joan Sabaté, per tractar la situació de l’estudi per implantar un traçat alternatiu a l’actual de la línia de la costa. Sabaté ha expressat als representants de l’entitat que la “voluntat política” del govern espanyol es manifesta a través de la partida que figura als Pressupostos Generals de l’Estat 2021 i que queda clara la decisió de començar la tramitació per fer realitat aquest estudi d’impacte ambiental i de possibles alternatives per l’interior.

Joan Sabaté s’ha compromès a fer gestions davant la Dirección General de Planificación de la Red Ferroviaria, del ministeri de Transports, per accelerar la licitació de l’informe tècnic. La plataforma li ha demanat la màxima concreció possible pel que fa a dates i li ha expressat el desig que aquest estudi no es retardi més del compte. Els PGE contemplen, de moment, una partida de 200.000 euros per començar a treballar-hi.

A la reunió, que ha tingut lloc a la seu de la Subdelegació del Govern espanyol, hi han participat tres representants de Mercaderies per l’Interior: Eugeni Sedano, Joan Antón i Josep Maria Marsal. La trobada forma part del seguit de contactes que manté l’entitat amb representats polítics i econòmics de Tarragona perquè la problemàtica de les mercaderies no caigui en l’oblit.