La plataforma ‘Mercaderies per l’interior’ lamenta que a partir d’aquest dilluns 13 de gener deixin de passar per l’estació urbana de Tarragona els trens Euromed i que empitjorin els horaris dels trens Regional Express que comuniquen el Camp de Tarragona amb Barcelona.

La plataforma denuncia que la ciutat de Tarragona perd 16 serveis diaris de llarg recorregut i els passatgers es veuen obligats a anar a l’estació de La Secuita, a 13 quilòmetres del centre de la capital i amb greus problemes d’accés. Mentrestant, per la línia de la costa continuen circulant cada dia desenes de combois de mercaderies i l’increment previst amb el tercer fil pot provocar-ne la saturació. L’entitat recorda que les mercaderies utilitzaran el nou tram del Corredor del Mediterrani des de Vandellòs, però a l’alçada de Vila-seca es desviaran cap a la costa per un tram de via única.

Mercaderies per l’interior apel·la a l’alcalde de Tarragona, als alcaldes del territori, a tots els partits polítics i a la societat civil a fer un front comú per resoldre el problema ferroviari derivat de l’entrada en funcionament de la nova variant del Corredor del Mediterrani i per trobar una solució definitiva al pas de mercaderies per les zones més poblades.

La plataforma creu que, un cop constituït el nou Govern d’Espanya, és prioritari aconseguir que en el proper projecte de Pressupostos Generals de l’Estat s’inclogui una partida per estudiar el desviament per l’interior del pas de mercaderies al Camp de Tarragona. L’entitat reclama als diputats i senadors tarragonins a Madrid que mantinguin el seu compromís signat el passat mes de novembre, abans de les eleccions generals.