La plataforma Mercaderies per l’Interior constata una “plena coincidència de criteris” amb l’Ajuntament de Tarragona a l’hora de plantejar una solució a la problemàtica del pas de trens de mercaderies per nuclis urbans de la ciutat. Membres de l’entitat s’han reunit amb l’alcalde Pau Ricomà; els tinents d’alcalde Jordi Fortuny i Xavier Puig; la nova directora de Territori, Núria Pallarès; i l’enginyer Ricard Mestre, per trobar una postura unificada davant del previsible increment dels combois de mercaderies per la línia de la costa i la necessitat de trobar un itinerari alternatiu.

MERCADERIES PER L’INTERIOR CONSTATA UNA COINCIDÈNCIA DE CRITERIS AMB L’ALCALDE RICOMÀ PER SOLUCIONAR LA PROBLEMÀTICA DE LES MERCADERIES FERROVIÀRIES

Representants de la plataforma i tècnics municipals es posaran a treballar conjuntament en aspectes jurídics i tècnics a partir de diversos informes entre els qual hi ha el que es va presentar fa pocs dies al Síndic de Greuges de Catalunya, on es detallen els riscos en matèria de salut, medi ambient, patrimoni històric i economia per als veïns de Tarragona. L’entitat, a més, demana a l’alcalde que lideri un front comú amb altres municipis de la comarca afectats per la problemàtica. I en aquest sentit, Pau Ricomà els ha explicat que aviat tindrà una trobada amb alcaldes de la zona.

L’ENTITAT RECLAMA AL MINISTERI DE TRANSPORTS QUE S’ACCELERI LA LICITACIÓ DE L’ESTUDI PER TROBAR UN ITINERARI ALTERNATIU

Mercaderies per l’Interior també s’ha reunit telemàticament amb el director general i el subdirector d’Avaluació i Planificació de la Xarxa Ferroviària del Ministeri de Transports per expressar-los la necessitat d’accelerar els processos per tirar endavant l’estudi per a un traçat alternatiu per a les mercaderies a l’àrea de Tarragona. A la trobada, on també ha participat la senadora d’ERC Laura Castel, els responsables ministerials han assegurat que la licitació de l’estudi sortirà a concurs públic en les pròximes setmanes. Als Pressupostos Generals de l’Estat de 2021 figura una partida de 200.000 euros per començar aquest estudi tècnic.