És la voluntat de la Plataforma Mercaderies per l’Interior que va veure receptivitat en la darrera trobada que va mantenir amb un grup de diputats de la cambra alta

La reivindicació de fer que els trens de mercaderies perilloses passin per l’interior i lluny de nuclis poblats arribarà al Senat en forma de moció.

És la voluntat de la Plataforma Mercaderies per l’Interior que va veure receptivitat en la darrera trobada que va mantenir amb un grup de senadors per exposar la proposta d’eliminar el pas dels trens perillosos per la costa.

El president de Mercaderies per l’interior, Eugeni Sedano, ha explicat a Tarragona Ràdio que si la reivindicació arriba al Senat, es tornarà a posar sobre la taula el tema per aconseguir que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana acceleri el projecte.

Ara fa un any es va licitar i adjudicar l’estudi de viabilitat que haurà de determinar l’alternativa més eficaç. La Plataforma tem que tot plegat dilati la solució fins a 15 anys.

Sedano considera que el trasllat dels trens de mercaderies del litoral a l’interior no pot esperar i recorda que hi ha una fórmula factible i que acceleraria el desviament dels combois. L’alternativa passa per una connexió ferroviària que aniria del nus de Vila-seca a l’Estació del Camp de Tarragona i que, des d’aquí, agafaria 27 quilòmetres de la línia de l’AVE fins l’Arboç, on les vies tornarien a ser convencials. Aquesta solució provisional d’emergència ha estat elaborada per tècnics de la plataforma. Contempla l’ús parcial de les vies d’alta velocitat existents, tal com ja passa en altres trams del Corredor.

Publicat a TARRAGONARADIO.CAT