La plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ s’ha reunit aquesta setmana amb representants locals d’Ecologistes En Acció, Greenpeace i SOS Costa Daurada, tres de les principals entitats ecologistes amb més presència al territori. La trobada ha servit per constatar punts d’entesa “molt interessants” als posicionaments de les quatre entitats respecte a les afectacions negatives del futur Corredor Mediterrani a la ciutat de Tarragona i als municipis de la Costa Daurada afectats directament pel tercer carril.

El portaveu de ‘Mercaderies per l’Interior’, Eugeni Sedano, ha insistit que es tracta d’unes afectacions “del tot inacceptables” per al territori, i ha valorat la reunió inicial a quatre bandes com “una trobada interessantíssima i molt enriquidora” on les entitats han coincidit “en la necessitat de començar a treballar plegats i de compartir informació” en benefici del litoral de Tarragona. La sessió es va dur a terme el passat dimecres, 19 de gener, a les instal·lacions del Campus Catalunya de la URV.

Les quatre entitats reunides han accentuat l’entesa en les preocupacions que fan referència als aspectes mediambientals (i entre ells, també el soroll), en els riscos per a la vida i la salut dels veïns i en els efectes sobre el patrimoni i l’estabilitat de Amfiteatre romà que pot comportar l’augment dels trens de mercaderies pel traçat actual. La plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ està plenament convençuda que seguir sumant suports i adhesions al manifest de la plataforma és la millor manera d’unificar la veu del territori a través d’un clam comú cada vegada més sòlid i transversal.

D’igual manera, ‘Mercaderies per l’interior’ dona ple suport a l’acció de SOS Costa Daurada per al proper diumenge, 23 de gener, a la platja del Miracle: una cadena humana per reivindicar el desmantellament de la plataforma del Miracle i la seva transformació en una zona verda oberta per a la ciutadania. Això és plenament coherent amb l’axioma central de l’entitat: que la costa és i ha de ser per a les persones i no per a fer-hi circular tones i tones de vagons de mercaderies.