La plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ no s’atura en les seves reivindicacions per un nou traçat ferroviari al Camp de Tarragona i ha fet arribar aquest dimecres el seu clam al Parlament de Catalunya, amb una compareixença de prop d’una hora de durada a la Comissió de Territori.

El portaveu del col·lectiu, Eugeni Sedano, ha presentat als diputats els eixos principals de l’activitat de la plataforma nascuda al Camp de Tarragona i ha recordat que el clam de desviar els trens de mercaderies cap a l’interior respon a la necessitat “d’alliberar la costa i els seus nuclis de població dels riscos associats” al pas dels combois, bona part d’ells perillosos, a partir de l’entrada en funcionament del Corredor Mediterrani.

L’exposició de Sedano ha rebut el suport, l’interès i les preguntes dels parlamentaris de la Comissió, qui han pres consciència de la gravetat de la reivindicació que la plataforma encapçala. El portaveu de ‘Mercaderies per l’Interior’ els ha demanat que, com a diputats electes, incorporin el problema ferroviari de Tarragona com “una prioritat” a les seves agendes polítiques per tal d’aproximar camins i solucions reals a un desastre anunciat que corre el risc de cronificar-se de manera indefinida.

Sedano ha valorat amb satisfacció “el consens general” de la Comissió davant el fet ”que som davant una problemàtica a resoldre” amb urgència, i ha demanat també al Govern que aquesta consideració de l’afer ferroviari de Tarragona com a prioritat política nacional es traslladi a l’agenda de la mesa bilateral entre els governs de la Generalitat i l’Estat.

A continuació trobareu el vídeo íntegre de la intervenció d’Eugeni Sedano, a partir del minut 20:40.