La plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ i el Subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, han mantingut una “reunió molt positiva” aquesta setmana amb motiu de les reivindicacions que l’entitat defensa i encapçala des de l’any 2018.

A la trobada, de caràcter informatiu, ‘Mercaderies per l’Interior’ ha tornat a reclamar de manera explícita la inclusió d’alts càrrecs del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) al calendari de reunions, una condició necessària per a caminar plegats cap a una solució definitiva al problema com més aviat millor.

El portaveu de ‘Mercaderies per l’Interior’, Eugeni Sedano, ha valorat molt positivament la trobada i ha agraït “l’actitud dialogant” del Subdelegat. La plataforma ha insistit en la necessitat de trobar una solució definitiva al pas dels trens de mercaderies per la costa de Tarragona, i ha exigit que aquesta solució “sigui una prioritat absoluta per a totes les administracions” involucrades. Sedano ha insistit en la necessitat que “tothom s’impliqui” de manera ferma en aquest camí per tal de “no perdre temps de manera innecessària” i facilitar la resolució d’una problemàtica cabdal per al present i el futur de la Costa Daurada.

“Un dels temes que hem abordat decididament a la reunió amb el Subdelegat”, ha detallat el portaveu de la plataforma, “és prendre’ns seriosament la transformació de l’estudi de viabilitat encarregat en un estudi informatiu” amb caràcter vinculant. Aquesta petita diferència, aparentment insignificant, es tradueix en accelerar o endarrerir la solució durant un termini de dos anys, que és el que caldria per engegar tota la maquinària administrativa per enllestir aquest segon informe necessari. “Sabem que una solució integral i definitiva necessita uns tempos, i precisament per això no ens podem permetre anar-hi sumant anys i anys de demores evitables”, ha remarcat Sedano. ‘Mercaderies per l’Interior’ segueix col·laborant amb entitats veïnals i ciutadanes per fer arribar el seu missatge a la ciutadania afectada, i aquest cap de setmana serà present als mercats de Torreforta i Bonavista.