La plataforma Mercaderies per l’Interior rep amb satisfacció l’anunci de la nova ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que es licitarà aquesta setmana de juliol l’estudi d’alternatives per abordar la problemàtica del pas de mercaderies a Tarragona. Tot i així, el portaveu de l’entitat, Eugeni Sedano, troba excessiu que s’hagi trigat set mesos per posar en marxa un informe inicial que, recorda, només compta amb una partida pressupostària de 200.000 euros.

L’entitat confia que l’arribada al ministeri de la fins fa pocs dies alcaldessa de Gavà ajudi a donar una empenta i acceleri tots els procediments que cal aprovar per trobar una solució a un problema derivat de “l’expectativa del creixement del tràfic del tercer carril del Corredor Mediterrani”, en paraules de la mateixa ministra Raquel Sánchez.

Sedano remarca que som a la fase inicial d’un llarg procés que inclou l’elaboració de diversos estudis i avantprojectes abans de l’execució de l’obra d’un traçat únic per mercaderies a les comarques del Tarragonès i el Baix Penedès. Mentrestant, la plataforma Mercaderies per l’Interior continua gestionant trobades i intercanvi de documentació amb diferents entitats econòmiques i cíviques del territori i amb totes les formacions polítiques.