La plataforma Mercaderies per l’Interior comença a fer gestions davant les institucions europees per donar a conèixer la problemàtica de les mercaderies ferroviàries al seu pas per Tarragona. Els primers passos tenen com a objectiu reunir-se amb europarlamentaris catalans i espanyols.

La primera trobada telemàtica ha tingut com a interlocutor Víctor Solé, assessor de l’eurodiputat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont. Solé s’ha compromès a que l’expresident de la Generalitat presentarà una pregunta sobre aquest tema a la Comissió de Transports i Turisme de la qual és membre.

Dilluns que ve, membres de l’entitat es reuniran amb dos parlamentaris del grup socialista: el català Javi López (PSC) i l’aragonesa Isabel García Muñoz (PSOE). La finalitat és explicar a aquests diputats els problemes de seguretat i mediambientals que genera el pas de mercaderies ferroviàries per la línia de la costa que travessa nuclis urbans i equipaments turístics.

Primeres reunions amb europarlamentaris socialistes i de Junts per Catalunya

Aquestes noves trobades formen part de l’estratègia de Mercaderies per l’Interior de fer arribar les seves peticions a totes les institucions, i arriben pocs dies després del manifest signat per diferents ajuntaments del Camp de Tarragona a favor d’un inici immediat de l’estudi tècnic per obtenir un traçat alternatiu a l’actual.

En el marc d’altres contactes, la plataforma s’ha reunit aquesta setmana amb Pere Macias, coordinador del Pla de Rodalies de Catalunya i expert en infraestructures, per orientar els passos que cal fer davant Adif (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries).