La plataforma Mercaderies per l’Interior s’adhereix a la posició expressada per l’associació de veïns de la Savinosa en relació al projecte d’instal·lació de pantalles acústiques anunciat per ADIF. La proposta vol suavitzar les esperades afectacions del soroll causat per l’obertura del Corredor del Mediterrani en el tram que va des de Tarragona fins al Vendrell.

Mercaderies per l’Interior comparteix plenament els criteris que s’expressen a continuació:

ADIF porta a terme l’avaluació d’un projecte amb murs de fins a 5 metres d’alçada que protegeixen del soroll (un dels grans inconvenients del Corredor), des de Tarragona fins al Vendrell, gairebé 37 quilòmetres de recorregut, que fa que s’activi l’oposició ciutadana.

La proposta dels murs que presenta ADIF té, segons els veïns, greus inconvenients ecològics, perillosos, no saludables, de barrera, entre d’altres. Aquest mur és una proposta sense cap estudi d’impacte ni ambiental ni social on poden existir altres alternatives que, a causa del baix interès, no s’han avaluat ni proposat.

El problema s’agreuja quan la previsió és multiplicar per sis el trànsit de trens amb una longitud de 750 metres, carregats de productes químics i mercaderies perilloses. Tot això a menys de 20 metres de pisos i cases de la costa nord de Tarragona.

Els veïns exposem, davant de la passivitat dels responsables, l’evident malestar generat per un mur amb vocació de perpetuïtat, un mur contra les persones, un mur que divideix poblacions i barris, un mur contra el medi ambient, paisatge, entorn, fauna, aire, mar, un mur al qual li han posat nom, el mur de la vergonya.