Divendres 21 d’abril, la Plataforma Mercaderies per l’Interior va mantenir una nova reunió amb l’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona, l’AEQT, per tal de presentar-los l’alternativa de traçat del Corredor per l’interior:

Bypass de Reus – Estació Constantí- Camp de Tarragona- Circumval·lació del Vendrell – l’Arboç

Aquest traçat compleix l’objectiu de no passar per zones poblades ni pel Complex petroquímic nord, tal com demana l’AEQT.

El traçat parteix del Corredor Mediterrani CM, després de la intersecció de Vila-seca, i gira cap al Nord col·locant-se paral·lel a la ronda Est de Reus o C-14. Gira a la dreta per seguir la antiga Reus-Roda fins al polígon de Constantí. Després de passar l’estació de classificació de Constantí abandona la via existent i pren un nou traçat cap el SE per anar a buscar el ramal de la via de viatgers que connecta Vila-seca amb la estació del Camp de Tarragona.

A partir de la Estació Camp de Tarragona, la plataforma de mercaderies segueix un traçat paral·lel a la Línia d’Alta Velocitat LAV, fins a la Pobla de Montornès. En aquest punt, abandona la LAV per col·locar-se paral·lel a la AP-7, vorejant el Vendrell. Segueix fins trobar novament la línia de l’AVE on es col·loca paral·lel a la mateixa. A continuació, conflueixen les línies de LAV i CM amb la línia convencional. A partir d’aquí, el CM segueix per la via convencional existent.

La proposta de la Plataforma va tenir molt bona acollida per part dels directius de l’AEQT.