La Plataforma Mercaderies per l’Interior s’ha reunit aquest dijous 27 d’abril amb el Director dels Serveis Territorials de Territori a Tarragona, Xavier Villacampa, nomenat a principis d’any, per tal de presentar-li la nostra proposta alternativa a les del Ministeri per al traçat per l’interior del Corredor i les mercaderies.

El traçat parteix del Corredor Mediterrani CM, després de la intersecció de Vila-seca, i gira cap al Nord col·locant-se paral·lel a la ronda Est de Reus o C-14. Gira a la dreta per seguir la antiga Reus-Roda fins al polígon de Constantí. Després de passar l’estació de classificació de Constantí abandona la via existent i pren un nou traçat cap el SE per anar a buscar el ramal de la via de viatgers que connecta Vila-seca amb la estació del Camp de Tarragona.

A partir de la Estació Camp de Tarragona, la plataforma de mercaderies segueix un traçat paral·lel a la Línia d’Alta Velocitat LAV, fins a la Pobla de Montornès. En aquest punt, abandona la LAV per col·locar-se paral·lel a la AP-7, vorejant el Vendrell. Segueix fins trobar novament la línia de l’AVE on es col·loca paral·lel a la mateixa. A continuació, conflueixen les línies de LAV i CM amb la línia convencional. A partir d’aquí, el CM segueix per la via convencional existent.

El Corredor 4 no passa per cap zona poblada, ni tampoc pel Complex petroquímic nord.  No passa per cap de les següents poblacions: Reus, Vila-seca, el Morell, la Pobla de Mafumet, Tarragona, Altafulla, Torredembarra, el Creixell, Roda de Berà, Sant Vicenç de Calders, el Vendrell. Tampoc passa per les poblacions de l’interior com Ardenya i Salomó.

  • El Corredor 4 segueix el traçat del bypass de Reus, solució demandada per l’Ajuntament de Reus i recollida en el seu POUM.
  • Passa per l’estació de classificació de Constantí, instal·lació molt utilitzada per la indústria química.
  • Circumval·la el Complex petroquímic nord per la seva part sud, tal com demana l’AEQT.
  • El traçat va paral·lel a la LAV des de l’estació del Camp de Tarragona fins a la Pobla de Montornès, on l’abandona i agafa el traçat de la AP-7. D’aquesta manera, s’aconsegueix evitar tots els nuclis urbans i zones urbanitzades

Xavier Villacampa va felicitar a la Plataforma per la feina realitzada de parlar amb els diferents ajuntaments per tal de consensuar l’alternativa al territori i també va destacar el fet que l’alternativa presentada passa al costat corredors ja existents, siguin vies o autovies, per tal de no trinxar el territori.