Aquesta setmana, dilluns 20 de març, la Plataforma Mercaderies per l’Interior ha presentat la seva proposta de traçat per als trens de mercaderies per l’interior a l’Alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i al President de l’Associació de Veïns del municipi (FAV), Ramon Martí. Per part de l’entitat ciutadana hi van ser presents el portaveu Eugeni Sedano i Ramon Joanola, enginyer de camins i membre de la Plataforma.

Tant la Plataforma com l’equip de Govern i la FAV han coincidit en què és necessari trobar una alternativa viable a la proposta efectuada pel Govern central. L’objectiu és que l’increment de trens de mercaderies derivat del Corredor del Mediterrani no afecti els nuclis de població de la costa, com és el cas de Roda de Berà. Seguint la proposta que defensa el Ministeri, en el tram de Roda de Berà els trens de mercaderies passarien per la via que travessa el nucli urbà, un fet que ja ha anunciat l’Alcalde que estan “absolutament en contra d’aquesta opció, i no l’acceptarem. Lluitarem i arribarem fins on calgui” ha declarat.

La proposta presentada per Mercaderies per l’Interior segueix un traçat paral·lel a la línia d’alta velocitat i a l’AP-7 fins a arribar a la línia convencional, una vegada passat El Vendrell. Per l’alcalde i per la FAV el traçat que només contemplen és el que circularia en paral·lel a la línia d’alta velocitat, “tot i que aquesta sigui l’opció amb un cost més elevat, és l’única que acceptarem” atès que també afectaria els habitatges del nucli urbà més propers a l’autopista i els barris de Les Torres i Berà Mar.