La Plataforma Mercaderies per l’Interior s’ha reunit aquesta setmana amb l’Alcalde d’El Morell, Eloi Calbet, i amb la regidora Rosa M. Sánchez per explicar-los la proposta que l’entitat ciutadana ha presentat al Ministeri de Transports com alternativa a les proposades i que, en una d’elles, el Corredor passa pel mig de la població d’El Morell.

En primer lloc, el portaveu de l’entitat, Eugeni Sedano ha presentat els objectius i la feina feta aquests últims anys per la Plataforma i, a continuació, l’enginyer de camins, Ramon Juanola, ha presentat les propostes del Ministeri i, l’alternativa que creiem més adequada pel territori després d’haver parlat amb les diferents administracions i entitats.

El traçat parteix del Corredor Mediterrani CM, després de la intersecció de Vila-seca, i gira cap al Nord col·locant-se paral·lel a la ronda Est de Reus o C-14. Gira a la dreta per seguir la antiga Reus-Roda fins al polígon de Constantí. Després de passar l’estació de classificació de Constantí abandona la via existent i pren un nou traçat cap el SE per anar a buscar el ramal de la via de viatgers que connecta Vila-seca amb la estació del Camp de Tarragona.

A partir de la Estació Camp de Tarragona, la plataforma de mercaderies segueix un traçat paral·lel a la Línia d’Alta Velocitat LAV, fins a la Pobla de Montornès. En aquest punt, abandona la LAV per col·locar-se paral·lel a la AP-7, vorejant el Vendrell. Segueix fins trobar novament la línia de l’AVE  on es col·loca paral·lel a la mateixa. A continuació, conflueixen les línies de LAV i CM amb la línia convencional. A partir d’aquí, el CM segueix per la via convencional existent.

Aquest itinerari no passa per cap zona poblada, ni tampoc pel Complex petroquímic nord. No passa per cap de les següents poblacions: Reus, Vila-seca, el Morell, la Pobla de Mafumet, Tarragona, Altafulla, Torredembarra, el Creixell, Roda de Berà, Sant Vicenç de Calders, el Vendrell. Tampoc passa per les poblacions de l’interior com Ardenya i Salomó.

L’Alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha mostrat la seva satisfacció pel traçat proposat per l’entitat i ha demanat una còpia de la presentació i la proposta de moció per a debatre-ho en el proper ple de l’Ajuntament. Per Eloi Calbet, “seria un despropòsit enorme, plantejar, com a seriosa, la proposta de traçat que comunicat pel Ministeri, on s’utilitzaria la via de tren de l’antiga Reus – Roda, la qual discorre a pocs metres del casc urbà del municipi, generant una situació de risc i malestar veïnal que no serien tolerables des d’un punt de vista de la seguretat i del benestar de les persones”.

Així mateix, el Batlle agraeix l’esforç de l’entitat “en defensar una causa comú pel territori alhora que agraeix les explicacions de les propostes del Ministeri, donat que l’organisme estatal ni s’ha dignat a exposar-lo davant dels municipis afectats”.