El portaveu de la Plataforma Mercaderies per l’Interior, Eugeni Sedano, acompanyat de l’Enginyer de Camins i membre de l’entitat, Ramon Juanola han presentat avui la proposta alternativa a les tres que ja va presentar el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, MITMA, el passat 15 de desembre.

Aquesta proposta ha estat consensuada amb els ajuntaments del territori, El Vendrell, Reus i Tarragona, amb les Cambres de Comerç de Tarragona i de Reus i amb l’AEQT i el Port de Tarragona.

Ara mateix, les tres propostes del tercer carril per l’interior que estudia el MITMA són: Constantí-Roda de Berà, Alcover Valls i Corredor “cierre triángulo ferroviario” a Picamoixons.

La Plataforma Mercaderies per l’Interior ofereix aquesta nova alternativa:

Bypass de Reus – Estació Constantí- Camp de Tarragona- Circumval·lació del Vendrell – l’Arboç

Aquest traçat compleix l’objectiu de no passar per zones poblades ni pel Complex petroquímic nord.

El traçat parteix del Corredor Mediterrani CM, després de la intersecció de Vila-seca, i gira cap al Nord col·locant-se paral·lel a la ronda Est de Reus o C-14. Gira a la dreta per seguir la antiga Reus-Roda fins al polígon de Constantí. Després de passar l’estació de classificació de Constantí abandona la via existent i pren un nou traçat cap el SE per anar a buscar el ramal de la via de viatgers que connecta Vila-seca amb la estació del Camp de Tarragona.

A partir de la Estació Camp de Tarragona, la plataforma de mercaderies segueix un traçat paral·lel a la Línia d’Alta Velocitat LAV, fins a la Pobla de Montornès. En aquest punt, abandona la LAV per col·locar-se paral·lel a la AP-7, vorejant el Vendrell. Segueix fins trobar novament la línia de l’AVE on es col·loca paral·lel a la mateixa. A continuació, conflueixen les línies de LAV i CM amb la línia convencional. A partir d’aquí, el CM segueix per la via convencional existent.

El Corredor 4 no passa per cap zona poblada, ni tampoc pel Complex petroquímic nord.  No passa per cap de les següents poblacions: Reus, Vila-seca, el Morell, la Pobla de Mafumet, Tarragona, Altafulla, Torredembarra, el Creixell, Roda de Berà, Sant Vicenç de Calders, el Vendrell. Tampoc passa per les poblacions de l’interior com Ardenya i Salomó.

  • El Corredor 4 segueix el traçat del bypass de Reus, solució demandada per l’Ajuntament de Reus i recollida en el seu POUM.
  • Passa per l’estació de classificació de Constantí, instal·lació molt utilitzada per la indústria química.
  • Circumval·la el Complex petroquímic nord per la seva part sud, tal com demana l’AEQT.
  • El traçat va paral·lel a la LAV des de l’estació del Camp de Tarragona fins a la Pobla de Montornès, on l’abandona i agafa el traçat de la AP-7. D’aquesta manera, s’aconsegueix evitar tots els nuclis urbans i zones urbanitzades.

Eugeni Sedano ha explicat que el passat 8 de febrer la Plataforma va mantenir una reunió amb el MITMA, amb el Director General de Planificació i Evaluació de la Xarxa Ferroviària, Casimiro Iglesias; el Subdirector General de Planificació Ferroviària, Jorge Ballesteros i Esther Garcia, Cap de l’Àrea 3, i també ja els han enviat la documentació. Per a Sedano “van trobar interessant la proposta, no van fer cap comentari negatiu i tot i que cal esperar la seva resposta, veig un canvi d’actitud” ha declarat.  Els propers passos per l’entitat, seran ara “aconseguir un compromís polític per tal que tots els representants implicats i entitats referents al territori anem a una per tal d’aconseguir un Sí del Ministeri”.

Proposta alternativa de la Plataforma Mercaderies per l’Interior (línia verda clara)