La plataforma Mercaderies per l’Interior es mostra molt satisfeta per la declaració institucional aprovada aquest divendres 21 de maig pel ple de l’Ajuntament de Tarragona. L’entitat considera que aquest posicionament reforça les seves gestions davant altres institucions i la reclamació del territori per trobar una solució per treure les mercaderies ferroviàries de zones poblades.

Mercaderies per l’Interior valora molt positivament que tots els grups municipals recullin els seus arguments en el sentit que l’entrada en funcionament del tercer fil suposarà un increment de trens per l’actual línia que passa pel centre de la ciutat, fet que suposarà un risc per a la seguretat de la ciutadania. La declaració del consistori reclama a l’Estat que iniciï immediatament l’estudi del traçat alternatiu pel pas de mercaderies, que ja compta amb una partida pressupostària, i que es fixi un calendari d’actuacions.

La plataforma recorda que la declaració institucional sorgeix de la reunió que l’alcalde de Tarragona Pau Ricomà va convocar amb diferents alcaldes del Tarragonès i Baix Penedès afectats per la mateixa problemàtica. Una posició de lideratge territorial de Ricomà que també es valora amb satisfacció des de l’entitat.

Mercaderies per l’Interior confia que en les pròximes setmanes la resta de municipis (Altafulla, Torredembarra, Creixell, Roda de Barà i El Vendrell) es pronunciïn en el mateix sentit en els seus respectius plenaris. Aquests posicionaments són molt importants, segons la plataforma, per seguir actuant davant instàncies superiors.