La Plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ està convençuda que serà impossible que les seves reivindicacions (justes i legítimes) arribin a bon port sense el suport unànime, ferm i transversal d’un territori que travessa un moment clau que condicionarà bona part de les oportunitats i els greuges de les pròximes dècades al Camp de Tarragona.

En el marc d’aquesta estratègia per unificar les veus del territori sota un clam comú, la plataforma celebra l’adhesió formal del Senat de la Jove Cambra Internacional de Tarragona al manifest de l’entitat (que té com a punt central el desviament dels trens de mercaderies cap a una línia ferroviària segregada per l’interior). La signatura ha tingut lloc aquest dilluns a la tarda.

El portaveu de la plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’, Eugeni Sedano, ha presentat la tasca del col·lectiu com “un conjunt de ciutadans responsables determinats a evidenciar la incongruència d’ una planificació ferroviària que fa passar les mercaderies per la costa i els passatgers per l’interior”, i ha agraït l’esforç i la implicació de la Jove Cambra Internacional per sumar-se a la pinya dels principis generals que defensa l’entitat.

Per la seva banda, el president de la institució local, Francesc Montguió, ha posat en valor “el lideratge” de la plataforma i la seva “preocupació pel bé de la comunitat” tarragonina; i amb un parlament càlid ha volgut oferir “el nostre total suport i col·laboració” per al desenvolupament de l’activitat present i futura del col·lectiu.

L’acte formal de signatura de l’adhesió s’ha celebrat a l’edifici de la Cambra de la Propietat Urbana de Tarragona, una institució ja adherida anteriorment al mateix manifest de principis de la plataforma i nítidament compromesa amb la causa des dels seus inicis. Amb la signatura del Senat de la Jove Cambra Internacional de Tarragona ja són prop d’un miler els particulars i les associacions del territori que s’han adherit al manifest, si bé des de la plataforma fem una crida a què siguem molts més per tal de fer sentir la nostra veu amb molta més força. Aquí no sobra ningú, ans al contrari: el consens i la cohesió al voltant de la causa de les mercaderies per l’interior no són una opció, sinó una necessitat si realment aspirem a transformar el futur de Tarragona.