El clam local per exigir el desviament definitiu dels trens de mercaderies lluny dels nuclis poblats de Tarragona cada cop ressona amb més força dins i fora del territori. Aquest dimecres s’ha consolidat un pas més en aquesta direcció, amb la signatura conjunta d’un document de suport entre la plataforma ‘Mercaderies per l’Interior’ i les sis principals entitats empresarials del territori. “Avui és un dia molt important, perquè tornem a demostrar que estem decidits a anar a l’una fins on sigui necessari”, ha valorat, satisfet, el portaveu de la plataforma, Eugeni Sedano.


L’Associació d’Empreses Químiques de Tarragona (AEQT), la CEPTA, el Port de Tarragona, PIMEC-Tarragona, les Cambres de Comerç de Tarragona i Reus i la plataforma ciutadana ‘Mercaderies per l’Interior’ són els set signants d’un document
conjunt que reflecteix el consens a l’hora de considerar la necessitat d’impulsar un Corredor Mediterrani “urgent, segur, competitiu i sostenible” amb la natura i la ciutadania, i que necessàriament s’ha de canalitzar per una via interior alternativa a l’actual, que travessa l’artèria de la costa. “Ens sentim molt recolzats en la nostra reivindicació, i això significa que cada vegada som tots plegats més conscients que ens hi estem jugant molt”, ha apuntat Sedano.


En un parlament breu, el portaveu de ‘Mercaderies per l’Interior’ ha recordat que “el Corredor Mediterrani és la gran via oberta a Europa dels pròxims anys”, i ha defensat que un projecte tan important per al futur de l’economia tarragonina “no es pot permetre una planificació deficient i un horitzó ennuvolat” com el que projecta actualment. “La seguretat i el benestar són el grans valors de la Tarragona que volem deixar als nostres fills i néts, i tots els projectes de futur que tracem han d’anar-hi en sintonia”, ha argumentat.


La signatura conjunta d’aquest document amb els sis grans ambaixadors del teixit empresarial de Tarragona suposa un nou exemple de la solidesa de la demanda a les autoritats. ‘Mercaderies per l’Interior’ està convençuda que el desenvolupament necessari del futur Corredor “no pot ser un motiu de preocupació per a la ciutadania” i demana amb urgència accelerar en paral·lel els treballs “per una alternativa provisional i per una solució definitiva” que allunyin els trens de mercaderies de la línia de costa i, així, que aquests combois deixin de travessar urgentment a escassos metres dels nuclis poblats entre Tarragona i El Vendrell, amb els riscos associats que això comporta.