Continuant amb les visites als diferents candidats per l’Alcaldia de Tarragona, la ‘Plataforma Mercaderies per l’Interior’ presenta l’itinerari alternatiu per a la circulació dels trens de mercaderies del Corredor del Mediterrani al pas pel Camp de Tarragona i la Costa Daurada.

Eugeni Sedano, portaveu de l’entitat ciutadana i Ramon Juanola, membre de l’entitat i enginyer de camins, han exposat la situació actual del tercer carril i els perjudicis que aquest comportaria al seu traçat per la costa tarragonina: per a la vida, per a la salut, per al patrimoni històric i pel medi natural. Seguidament, han explicat les tres propostes del Ministeri de Transports per un itinerari per l’interior i l’alternativa que ha dissenyat la Plataforma que també passa per l’interior i, a diferència de les propostes del Ministeri, aniria per fora dels nuclis poblats del territori.

El traçat dissenyat per la Plataforma com a solució definitiva no passa per cap zona poblada, ni tampoc pel Complex petroquímic nord, que el circumval·la per la seva part sud, tal com demana l’AEQT. Segueix el traçat del bypass de Reus, solució demandada per l’Ajuntament de Reus i recollida en el seu POUM. Passa per l’estació de classificació de Constantí, instal·lació molt utilitzada per la indústria química. El traçat va paral·lel a la LAV des de l’estació del Camp de Tarragona fins a la Pobla de Montornès, on l’abandona i agafa el traçat de la AP-7. D’aquesta manera, s’aconsegueix evitar tots els nuclis urbans i zones urbanitzades.

Per la seva part, Maria Mercè Martorell, candidata del PP, ha mostrat el seu acord total amb la proposta de la Plataforma i ha remarcat la importància del patrimoni cultural de la ciutat i el valor i magnitud de l’amfiteatre romà, Patrimoni de la Humanitat, que cal salvaguardar. Martorell ha mostrat la seva preocupació pels riscos que provoca ja l’actual circulació dels trens que passen per la ciutat i a tants pocs metres del monument.

El portaveu de la Plataforma, Eugeni Sedano ha destacat durant les diferents intervencions el fet que la ‘Plataforma Mercaderies per l’Interior’ ha escoltat a totes les administracions i entitats implicades del territori per tal de trobar una solució de consens per presentar-la al Ministeri.