El regidor de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, reitera que “l’Estat ha de començar a fer l’estudi d’impacte ambiental de les possibles alternatives per traslladar les mercaderies” que actualment passen per la línia de la costa. En una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona, Puig ha dit que “es molt important que hi hagi per primera vegada una partida als Pressupostos Generals de l’Estat” perquè -tot i que la considera “insuficient”- el govern central té la capacitat per ampliar-la o adaptar-la.

El regidor de l’equip de govern (ERC) ha dit que pressionaran des de l’Ajuntament de Tarragona perquè es faci l’estudi i es decideixi la millor alternativa de traçat. “No té cap sentit que les mercaderies passin per la costa i que els passatgers vagin per l’interior, lluny dels nuclis urbans”, ha insistit. Sobre les pantalles acústiques que ADIF vol aixecar en diversos trams de la línia, Puig ha dit que hi estan en contra i que presentaran al·legacions. Proposen col·locar-hi arbres com a alternativa.

El regidor de Territori ha anunciat al mateix programa que el dia 7 d’abril anirà a Madrid amb l’alcalde Pau Ricomà per tractar diversos temes d’infraestructures que afecten la ciutat amb responsables del govern espanyol.

L’entrevista la podeu recuperar aquí.